ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

 

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου βιώνουν κάθε χρόνο μια ξεχωριστή παράδοση που φέρνει τη χαρά και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων.

Κάθε χρόνο, οι μικροί καλλιτέχνες αυτής της τάξης συγκεντρώνονται για να δημιουργήσουν έναν μαγικό κόσμο γεμάτο χρώματα και φως.

 Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου γίνεται το κέντρο της προσοχής, καθώς οι μαθητές διακοσμούν κάθε κλαδί με προσωπική τους πινελιά. Με μεγάλη περιέργεια και δημιουργικότητα, τα παιδιά διαλέγουν στολίδια και λαμπάκια για να δώσουν ζωντάνια στο δέντρο.

Η παράδοση αυτή έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν πραγματικό θεσμό για το σχολείο. Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου δεν είναι απλά μια διακοσμητική διαδικασία, αλλά μια ευκαιρία για τα παιδιά να μοιραστούν συναισθήματα αγάπης.

Τα λαμπερά φώτα και τα λαμπερά στολίδια δεν είναι απλώς διακοσμητικά στοιχεία. Είναι σύμβολα ενός πνεύματος ειρήνης και ελπίδας που επικρατεί στην καρδιά των μαθητών. Καθώς η ατμόσφαιρα γεμίζει με τον ζεστό φωτισμό των λαμπιόνιων και την ανυπομονησία για τις γιορτές, οι μαθητές εκφράζουν τις ευχές τους για ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Αφού τα παιδιά ολοκληρώνουν τον στολισμό, η χαρά και η ευτυχία φωτίζουν τα πρόσωπά τους. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο γίνεται ένα σύμβολο της αγάπης, της προσφοράς και της ενότητας για τη μικρή κοινότητα του Ασβεστοχωρίου. Και με τις ευχές τους για ειρήνη σε όλο τον κόσμο, οι μικροί δημιουργοί αφήνουν τον μαγικό κόσμο τους να φωτίσει τις καρδιές όλων μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου