ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM 2024

 

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM 2024 με θέμα “Μεσόγειος, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού.

Στις 9 Μαρτίου στον Προκριματικό που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το σχολείο μας διαγωνίστηκε με δύο ομάδες μαθητών από το 1ο και 2ο ΔΣ Ασβεστοχωρίου, τις Robopapio και Robomasters.

Η ομάδα των Robopapio με το έργο τους που αφορούσε την διάσωση της Φώκιας Μονάχους – Μονάχους που ζει στη Μεσόγειο, κατέκτησαν το “Ειδικό Βραβείο Σύλληψης Ιδέας - Οικολογικής Συνείδησης”.

Η ομάδα των Robomasters με τις ρομποτικές της κατασκευές που περιλάμβαναν έναν πλωτό φάρο που ενεργοποιείται από μια ανεμογεννήτρια, αλλά και έναν υποθαλάσσιο αναδυόμενο κυματοθραύστη, κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού. Ο τελικός  πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2024 στην Αθήνα και οι Robomasters  συμμετείχαν με πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας και απέσπασαν πολλά συγχαρητήρια τόσο για την μακέτα όσο και για το πρόγραμμά τους, από κριτές και συναγωνιζόμενες ομάδες.

 Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την επιτυχημένη διαγωνιστική τους πορεία.

 Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους γονείς των μαθητών, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την στήριξή τους  και τις συντονισμένες τους προσπάθειες που ευοδώθηκαν με ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό αποτέλεσμα.

Πατήστε πάνω στην παρακάτω φωτογραφία για να δείτε τις δράσεις των ομάδων Robopapio και Robomasters







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου