ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Πώς αλλάζει η ζωή μας από εποχή σε εποχή

Η τάξη μας συμμετέχει στο πρόγραμμα e-twinning με τη ονομασία How life changes from season to season (Πώς αλλάζει η ζωή μας από εποχή σε εποχή).
Τα σχολεία που συνεργαζόμαστε είναι από τις παρακάτω χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Γεωργία, Εσθονία, Ισπανία, Πολωνία και Τουρκία.

Αφού συστηθούμε με τους συνεργάτες μας, θα παρουσιάσουμε φθινοπωρινά θέματα, όπως πώς είναι ο καιρός, ποιες τροφές και ποιους καρπούς παίρνουμε, τα ταξίδια που μπορούμε να κάνουμε και τι φοράμε αυτή την εποχή.


Συζητήσαμε για τις δραστηριότητες των ανθρώπων όπως ο τρύγος, το μάζεμα της ελιάς, του ροδιού και του κάστανου, το όργωμα των χωραφιών κ.ά. 



Στην τάξη φάγαμε καρύδια, αμύγδαλα, ρόδια και ψητά κυδώνια. Είπαμε πως μπορούμε να κάνουμε μικρές κοντινές αποδράσεις με την οικογένειά μας για να πάρουμε μέρος σε διάφορες γιορτές που αφορούν τα προϊόντα που μαζεύονται αυτή την εποχή όπως γιορτές κρασιού, κάστανου κ.ά. όπου ο λαός μας γιορτάζει με παραδοσιακό τρόπο και διατηρεί τα ήθη και τα έθιμα. Έτσι τα παιδιά γίνονται κοινωνοί και συνεχιστές της παράδοσης του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου