ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Παραολυμπιακά αθλήματα

Ολυμπιακό Μουσείο





Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η Β΄ Τάξη του 2ου Δημ. Σχολ. Ασβεστοχωρίου επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Μουσείο για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα : «Παραολυμπιακά αθλήματα», με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα αναπηρίας μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. 
Αφού ενημερωθήκαμε για τα αθλήματα που συμμετέχουν άτομα με αναπηρία, επικεντρωθήκαμε στους κανόνες και τον τρόπο με τον οποίο θα παίζανε τα παιδιά δύο από αυτά: τα μπότσια και το γκόλμπολ.
Η δράση δεν άργησε να έρθει και έκανε πολύ ενδιαφέρουσα την επίσκεψή μας. Τα παιδιά για να παίξουν τα μπότσια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και κάθισαν στις ειδικές καρέκλες, κράτησαν τη χειρολαβή και πέταξαν τις μπάλες τους όσο πιο κοντά μπορούσαν στην άσπρη μπάλα. Στην αρχή η δύναμη που έβαζαν ήταν μεγάλη και η μπάλα έβγαινε έξω. Στη συνέχεια κατάλαβαν ότι πρέπει να ελέγχουν το πέταγμα της μπάλας και σημείωσαν επιτυχίες.

Στο γκόλμπολ τα παιδιά φόρεσαν τις ειδικές μάσκες για να μη βλέπει κανένας τους και προσπαθούσαν να ακούνε την ειδική μπάλα που κατευθυνόταν προς στο μέρος τους και έπρεπε να την πιάσουν για να μην μπει το γκολ. Οι ομάδες έφεραν σχεδόν ισοπαλία γι΄ αυτό κέρδισαν από ένα μετάλλιο. Ένα χρυσό και ένα ασημένιο τα οποία φέραμε στην τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου